"Nálunk nem a kézügyesség a fontos,
hiszen nem a végeredmény,
sokkal inkább az alkotófolyamat számít!"

Arató Vilja

Varga Kitti

Szalóki Réka

Arató Vilja

Kulturális mediátor, Drámapedagógus

Pécsen kezdem meg Andragógia tanulmányaimat, mert egy rövid látogatás során teljesen beleszerettem a városba. A mesterképzést a PTE FEEK és a Hochschule Zittau/Görlitz közös Dual Post–Degree programja keretében végeztem el kulturális mediáció illetve Kultur und Management szakokon. Az egyetem befejezését követően elvégeztem a Magyar Drámapedagógiai Társaság Drámapedagógia képzését. Németországi múzempedagógiai gyakorlatom során találkoztam először a gyermekmúzeum fogalmával, ami nagyon felkeltette az érdeklődésem. Több kontinens gyerekmúzeumaiba is ellátogattam, hogy a későbbiekben én is hozzájárulhassak hasonló szellemiségben megvalósuló projektek létrejöttéhez.

Varga Kitti

Gyerekirodalmár

2010-ben kezdtem tanulmányaimat a PTE magyar szakán, amit az ELTE irodalom-és kultúratudomány mesterképzése követett. Emellett végeztem el a KRE gyermek- és ifjúsági irodalmi szakképzését és a MOME művészettel nevelés tanfolyamát. Két évig gyakornokoskodtam a Mesemúzeum és Meseműhelyben, illetve a Ludwig Múzeum múzeumpedagógiai osztályán. Jelenleg első éves PhD hallgató vagyok a PTE „Oktatás és Társadalom” Neveléstudományi Doktori iskola Nevelésszociológia programjában, ahol témám az intellektuális és testi akadályozottsággal élők reprezentációja a gyerekirodalomban, integrációjuk a művészeti nevelés által.

Szalóki Réka

Képzőművészet-terapeuta, Art Coach

Egyetemi éveim alatt szabad bölcsészetet tanultam, később kiegészítettem ezt művészetfilozófiai (Esztétika) mesterképzéssel. Érdeklődésem és hivatásom gyakorlati megalapozásához a PTE ÁOK és PTE Művészeti Kar közös képzését, a Művészetterápia szakirányú továbbképzést választottam. A Coachingcentrum Life- és business coach képzését elvégezve art coachként vezetek művészetterápiás csoportokat. 2014 óta dolgozom különböző civil szervezetekkel kulturális és művészeti programok megvalósítója és koordinátoraként.

Mérföldkövek